Cine este Meliss, fata de 14 ani care a fost ucisă în Grădina Botanică din Craiova

de: Anca Lupescu
28 06. 2023

Crima oribilă din Craiova a șocat întreaga țară. O fată de doar 14 ani a fost înjunghiată mortal de un tânăr de 17 ani. Atacul s-a întâmplat în Grădina Botanică din Craiova, iar adolescenta a murit la scurt timp după incident.

Meliss Lungu, fata care a murit înjunghiată în Craiova

Adolescentul de 17 ani care a înjunghiat-o pe fată l-a rănit și pe prietenul ei, iar acesta se află la spital în stare gravă. Se pare că atacatorul era elev la Liceul Militar din Craiova și este fiul unui polițist.

Nimeni nu știe circumstanțele în care atacul a avut loc, motivul sau felul în care s-au derulat faptele oribile.

Chiar după atac, adolescentul a plecat de la locul faptei, plimbându-se și chiar trecând pe lângă un echipaj al Poliției Locale. 

Salvarea a venit după un apel la 112, dat de o persoană care se plimba în parc. A anunțat că la fața locului se află doi tineri plini de sânge. În acel moment, agenții care se aflau în Grădina Botanică au început să îl urmărescă pe adolescent și l-au prins, într-un final.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova au anunțat că tânărul care a fost înjunghiat a fost adus în șoc hemoragic și va fi supus unei intervenții chirurgicale.

Prietenul ei se află în spital

El a fost preluat de echipajul SMURD, în timp ce pentru Meliss, adolescenta de 14 ani, nu s-a mai putut face nimic. 

Prietenul ei a ajuns la spital „în stare foarte gravă, în şoc hemoragic, cu plăgi înjunghiate, penetrante, la nivelul toracelui, mâinii stângi şi antepiciorului drept. A primit îngrijiri medicale de urgenţă complexe, la locul solicitării, în ambulanta SMURD, cât şi în UPU, fiind transferat în sala de operaţie chirurgie toracică, pentru a se interveni chirurgical de urgenţă”, au transmis reprezentanții Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Fata urma să afle rezultatele la Evaluarea Națională. Din primele informații, se pare că atacatorul s-ar fi uitat insistent la Meliss, iar prietenul ei i-ar fi atras acestuia atenția. 

Supărat, tânărul a scos un cuțit din ghiozdan și l-a atacat pe prietenul fetei, apoi a înjunghiat-o pe ea în repetate rânduri. 

Trupul neînsuflețit al fetei a fost ridicat de către părinți de la morga Spitalului Filantropia și va fi înmormântat joi, 29 iunie. 

„În urma tragicului eveniment petrecut ieri, în Grădina Botanică, îngerașul nostru scump se află, din această după-amiază, la Capela Bisericii Sf. Spiridon (în spatele Farmaciei 3F).

Melis, eroul nostru, ai fost o lumină blândă în viețile noastre, un înger care ne-a adus bucurie și iubire necondiționată. Îți vom purta amintirea în inimile noastre mereu!

Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău prețios!“, a postat Ana Maria Lungu, mama lui Melis Lungu, pe pagina sa de Facebook.

Emanuel Bădică, tânărul de 19 ani rămâne în continuare internat la secția ATI de la Spitalul de Urgență din Craiova.

„Bădică Emanuel, absolvent al Colegiului National „Carol l”, promoția 2022 (clasa a XII a A, mate info, bilingv-engleza) are nevoie de ajutorul nostru!

Din nefericire, el este victima incidentului din Gradina Botanica, de marți, 27.06.2023 si este internat la ATI, Spitalul Județean nr. 1! Cei care pot dona sânge, indiferent de grupa sanguina, sunt rugați să meargă la Spitalul nr.1 și să specifice numele *BĂDICĂ EMANUEL! Vă mulțumim!”, au transmis elevii pe paginile lor de socializare

Autorul crimei va fi dus în fața magistraților de la Tribunalul Dolj. Mario Alexandru Fojică este fiu de polițiști, iar procurorii vor cere mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile.